اخبار و مقالات

تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما

تفاوت برشکاری هواگاز با پاسما -آرال ماشین

برش پلاسما یکی از ابزارهای مهم برای افرادی است که اغلب با فلزات و سایر مواد ضخیم کار می کنند. این دستگاه از جریان گاز یونیزه شده با سرعت بالا برای برش های تمیز و دقیق از فلزات استفاده می کند. برش پلاسما یا برش قوس پلاسما، فرآیندی است که شامل استفاده از مشعل پلاسما برای گرم کردن، ذوب کردن و برش مواد ضخیم به اشکال سفارشی است.

مشعل پلاسما فوق گرم می شود و توسط یک گاز یونیزه کار می کند و به آن اجازه می دهد تا بدون زحمت از مواد جدا شود. به عنوان مثال، یک برش پلاسما می تواند مواد فلزی مانند فولاد ساختاری، فولاد آلیاژی، آلومینیوم و مس را برش دهد. برش پلاسما جایگزین مناسبی برای برش لیزری است و در موادی با ضخامت های 0.5 میلی متر تا 180 میلی متر موثر است.

از قدیمی ترین روش های برشکاری، برش پلاسما و یا هواگاز است که به دهه 1950 برمیگردد. برش با مشعل های برشکاری بهترین جایگزین برای روش های قبلی محسوب می شود. مشعل پلاسما قادر به ذوب و برش سخت ترین مواد است.

زمانی که مشعل پلاسما شروع بکار می کند با استفاده از گازهای نیتروژن و هیدروژن که به وسیله قطعه ایی بنام نازل پخ می شود که در نهایت سبب ایجاد پلاسما و برش قطعه کار به بهترین شکل ممکن می شود. بطور کلی دستگاه هایی که با استفاده از برش پلاسما عملیات برشکاری را با استفاده از گاز یونیزه رسانا که با کلمه پلاسما شناخته می شود، انجام میدهند. برخلاف عقیده بسیاری از افراد که معتقداند این روش با استفاده از آتش و شعله برشکاری را انجام میدهد.

آرال ماشین نماینده رسمی برنا ابزارتولید کننده انواع دستگاه های سی ان سی چوب می باشد.

تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما

برش پلاسما (برش قوس پلاسما) فرآیند ذوبی است که در آن از یک جت گاز یونیزه شده در دمای بالاتر از 20000 درجه سانتیگراد برای ذوب و بیرون راندن مواد از برش استفاده می شود. در طی فرآیند، قوس الکتریکی بین الکترود (کاتد) و قطعه کار (آند) زده می شود. الکترود در یک نازل گاز خنک شده با آب یا هوا فرو رفته است که قوس را منقبض می کند و باعث تشکیل جت پلاسما باریک، دمای بالا و سرعت بالا می شود.

هنگامی که جت پلاسما به قطعه کار برخورد می کند، نوترکیبی صورت می گیرد و گاز به حالت عادی خود باز می گردد و در حین انجام این کار، گرمای شدید ساطع می کند. این گرما فلز را ذوب می کند و جریان گاز آن را از برش خارج می کند. گازهای پلاسما معمولاً آرگون، آرگون/هیدروژن یا نیتروژن هستند. این گازهای بی اثر را می توان با هوا جایگزین کرد، اما این نیاز به الکترود خاصی از هافنیوم یا زیرکونیوم دارد. استفاده از هوای فشرده این نوع فرآیند پلاسما را به شدت با فرآیند سوخت اکسی برای برش کربن-منگنز و فولادهای ضد زنگ تا ضخامت 20 میلی متر رقابت می کند.

برش هواگاز چیست ؟(تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما)

برشکاری هواگاز بعنوان قدیمی ترین روش برای برش فلزات می باشد. در این روش با استفاده از اکسیژن و حرارت بالا برش برروی فلزات را انجام می دهد. نحوه عملکرد این دستگاه ها بدین صورت می باشد که ابتدا قطعه کار با دمای بسیار بالا گرم می شود و سپس با دستگاه برش، اکسیژن را برروی نقطعه گرم شدن خارج می کند. که در نهایت عمل اکسیداسیون رخ داده و قطعه موردنظر در اندازه و اشکار مختلف سوزانده و برشکاری می شود.

تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما

تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما

تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما، قوس پلاسما می تواند طیف وسیعی از آلیاژهای رسانای الکتریکی از جمله کربن ساده و فولادهای ضد زنگ، آلومینیوم و آلیاژهای آن، آلیاژهای نیکل و تیتانیوم را برش دهد. این روش در ابتدا برای برش موادی که نمی‌توانستند به طور رضایت‌بخشی با فرآیند اکسی سوخت برش داده شوند، توسعه داده شد. به طور معمول، جزء یا ورقی که قرار است برش داده شود ثابت می ماند و مشعل پلاسما حرکت می کند. علاوه بر این، از آنجایی که هزینه مشعل پلاسما در مقایسه با قیمت تجهیزات دستکاری پایین است، قرار دادن چندین مشعل در یک میز برش معمول است.

خصوصیات و ویژگی های برش هواگاز و پلاسما

یکی از خصوصیاتی که سبب محبوبیت این روش برای برشکاری شده است. مجهز به برشکاری با سرعت و دقت بالا نسب به برش هواگاز می باشد. روش پلاسما قادر به برش  انواع فلز با قابلیت رسانا را دارد. استفاده از دستگاه مجهز به قابلیت برش پلاسما بسیار راحت، همچون نوشتن برروی کاغذ می باشد. که بدون دردسر و به راحتی اپراتور می توانید شکل و طرح موردنظر را برروی قطعه کار پیاده سازی کند.

هر دستگاهی دارای مزایا و معایبی هستند. روش پلاسما با داشتن قابلیت و خصوصیات بسیار دارای معایبی چون عدم برشکاری برروی اجسامی بیشتر از چند اینچ می باشد. در نتیجه یکی از تفاوت های حائز اهمیت در برش هوا و پلاسما ، وجود کیفیت و سرعت بالا دربرش پلاسما است.

تفاوت های برش پلاسما با برش لیزر

در ادامه گفتار بالا به معرفی برخی دیگر از تفاوت های حاکم در روش هوا و پلاسما می پردازیم.

مکانیسم و نوع برش

دستگاه های مجهز به قابلیت برش پلاسما با استفاده از اکسیژن و هوا قادر به برش قطعه کار با هر ضخامتی می باشد، چراکه دستگاه برش پلاسما گرمای بسیاری را تولید می کند که باعث می شود. انواع فلز با ضخامت های متفاوت به راحتی ذوب و طرح موردنظر برروی قطعه کار ایجاد شود.

از طرف دیگر دستگاه های مجهز به قابلیت برش لیز با استفاده از پرتو های لیزری برش برروی فلزات را انجام میدهند. عملکرد دستگاه برش لیزر بدین صورت است که  با بازتاب تعداد بسیاری از لیزر ها با استفاده از لنز برروی قطعه کار فوکوس کرده  شروع به ذوب کردن نقطه شروع تعریف شده می شود.برش لیزر قادر به برش یک لبه صاف با بالاترین کیفیت می باشد.

کیفیت برش ( تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما )

یکی از تفاوت های مطرح بین برش پلاسما و لیزر کفیت لبه برش قطعه کار می باشد. منظور از کیفیت لبه برشکاری شده، یعنی صاف بودن آن اشاره می شود. اگر به دنبال ایجاد سوراخ و یا برش با قطر و اندازه کوچک هستید. می توانید از دستگاه های برش لیزری استفاده کنید. استفاده از دستگاه با قابلیت برش لیزر قادر به ایجاد لبه های صاف و همچنین اندازه های کوچک می باشد.

یکی از نقاط مشترک برش پلاسما و برش لیزر داشتن مقاوت بالا می باشد که قادر به برش فلزات باضخامت پایین بدون اعوجاج هستند. موارد موثر بر کیفیت نهایی قطعه می توان به عرض لبه و همچنین عرض موادی که از روی قطعه برداشته شده است، اشاره کرد. پلاسما دارای برش با پهنای بزرگ است که از مواد زیادی هم استفاده می کند که در مقابل قطعات کوچکی تولید می کند. از طرف دیگر دارای پاشش بسیاری دارد که سبب تولید لبه های کند و زائده بیشتر می باشد.

تفاوت برش لیزر با برش پلاسما

تفاوت برشکاری هواگاز با پلاسما

پلاسما یکی از چهار حالت رایج ماده، جامد، مایع، گاز و پلاسما. پلاسما یک گاز با بار الکتریکی است. از آنجایی که ذرات پلاسما دارای بار الکتریکی هستند، تحت تأثیر میدان های الکتریکی و مغناطیسی قرار می گیرند. این تفاوت اصلی بین گاز و پلاسما است. وقتی یک یا چند الکترون از یک اتم گاز جدا می شوند، پلاسما ایجاد می شود.

 اتم هایی که مقداری یا تمام الکترون های دارای بار منفی خود را از دست داده اند یون نامیده می شوند. یک اتم یونیزه شده دارای بار مثبت است زیرا الکترون های آن از دست رفته است، اما همچنان حاوی پروتون ها و نوترون های با بار مثبت (بدون بار) در هسته اتمی خود است. پلاسما به طور کلی ترکیبی از این یون های دارای بار مثبت و الکترون های دارای بار منفی است. برای خرید دستگاه برش CNC فلزات با قابلیت برش پلاسما و هواگاز با کارشناسات آرال ماشین تماس بگیرید.

سوالات متداول

برش پلاسما بهتر است یا برش هواگاز؟

همانطور که در مقاله تفاوت برشکاری پلاسما با هواگاز گفته شد. هرکدام از روش های برشکاری دارای مزایای مختلفی هستند. اما اگر بدنبال ایجاد قطعه کار باکیفیت و سرعت بالا هستید می توانید از دستگاه برش پلاسما استفاده کنید. که قابلیت برشکاری برروی انواع فلزات رادارد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با مهندسی آرال ماشین تماس بگیرید.

برش پلاسما یا هواگاز قابلیت برش چه نوع فلزاتی رادارد ؟

دستگاه برش cnc فلزات یا برش هواگاز پلاسما قابلیت برش فلزاتی چون ورق های الومینیومی ، مسی ، ورق های برنجی وغیره را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.