اخبار و مقالات

جوشکاری co2، ارتقاء عملکرد و کارایی در صنعت

جوش CO2

( جوش CO2 )درجوشکاری co2 با استفاده از گازدی اکسید کربن ( co2 ) یک روش جوشکاری است که در آن از گاز co2 به عنوان گاز حمل و نقل الکترود استفاده می شود. در این روش، الکترود به صورت مستقیم با قطب منفی منبع برق ( DC ) وصل شده و بین قطب مثبت و قطب منفی، قوس الکتریکی تشکیل می شود. در هنگام جوشکاری، گاز CO2 به عنوان حمل کننده الکترود و پدیده پلاسما قوس الکتریک تغذیه می کند. این روش جوشکاری برای جوش زدن فولاد های کربن دار، فولد های ضد زنگ و فولاد های سخت استفاده می شود.

جوش های تولید شده تحت تاثیر حرارت بالا و سرعت خنثی ساز باعث افزایش سخت شدگی و مقاومت در برابر خستگی در نقطه جوش می شوند. جوش کاری با co2 بهترین روش برای جوش دادن دو قطعه می باشد چرا که علاوه بر کنترل و تنظیم ولتاژ در حین کار می توان فشار گاز را نیز کنترل کرد. یکی از مفیدترین روش های جوشکاری استفاده از گاز کربن دی اکسید است، چرا که می توان قطعات نازک با ضخامت بسیار کم را به بهترین شکل ممکن جوش داد. جوشکاری با دستگاه جوش co2 بهترین و کارآمد ترین روش در میان سایر روش های جوشکاری محسوب می شود.

برای خرید دستگاه جوش CO2 با بهترین کیفیت و قیمت با آرال ماشین تماس بگیرید.

تکنولوژی جوشکاری CO2 چیست ؟

در صنعت جوشکاری یکی از گازه های مهم که مورد استفاده قرار می گیرد، گاز co2 می باشد. دستگاه جوش co2 در زمان جوشکاری  با ایجاد قوس الکتریکی جوشکاری فلزات را انجام می دهد.  بکاربردن سیم جوش به جای الکترود سبب طراحی منحصر بفرد شدن دستگاه های جوش co2 شده است. سیم جوش بکار رفته دارای دوام بسیار زیادی است. وجود این فرآیند در دستگاه جوش سبب بالارفتن سرعت جوشکاری و کاهش هزینه های آن می شود.

مزایای جوشکاری CO2 شامل سرعت بالا، قابلیت استفاده در تولید انبوه، هزینه کمتر نسبت به روش های دیگر جوشکاری و قابلیت استفاده در محیط های خارج از اتاق جوشکاری می باشد. با این حال، عیب اصلی این روش جوشکاری عدم کنترل دقیق بر روند گاز CO2 است که ممکن است منجبر به تولید پلاسمای غیر ثابت و ناپایدار شود.

جوش CO2
دستگاه جوشکاری CO2

کاربرد جوشکاری co2 در صنایع مختلف

باتوجه به قابلیت های جوش co2، کاربرد بسیارزیادی در صنایع مختلف دارد. این روش جوشکاری از استحکام بالایی برخوردار است و همچنین در مقایسه با انواع روش های جوش بسیار قوی تر می باشد. از جوشکاری co2 صنایع مختلفی برای پروژه های خود استفاده می کنند، در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم با ماهمراه باشید.

صنعت خودروسازی

روش جوش co2 برای صنایع خودروسازی بسیار کاربردی است، چرا که برای اتصال بدنه خودرو از جوش استفاده می شود. باید بدانید که بدنه خودرو یکی از اصلی ترین قسمت های یک خودرو محسوب می شود، بنابراین باید از استحکام و قوام بالایی برخوردار باشد. باتوجه به جوشکاری co2 که از قوام بالایی برخوردار است، از این روش در صنعت خودرو استفاده می شود. از دلایل دیگر این است که در ساخت بدنه از فولاد کم کرین استفاده می شود که قابلیت جوش پذیری بالایی دارند و از جنس فلزی توخالی با قطر های ثابت هستند.

دستگاه جوش و برش با برند گام الکتریک و صبا الکتریک همراه با خدمات پس از فروش معتبر در آرال ماشین

صنایع نفت و گاز

همانطور که می دانید مقاومت جوشکاری در صنعت نفت و گاز بسیار ضروری و مهم است، و از آنجایی که جوش co2 در اتصال قطعه به یکدیگر از مقاومت بالایی برخوردار است، استفاده از این روش در این صنعت بسیار کاربردی می باشد . کاهش و یا افزایش دما، رطوبت، فشار و دیگر موارد عواملی هستند که در اسن صنعت بسیار است، بنابراین برای اتصال لوله های فولادی از این دستگاه استفاده می شود.

صنعت ساختمان سازی

ساخت و ساز به دلیل داشتن حساسیت بالا از دستگاه جوش co2 استفاده می شود، چرا که در این روش با ایجاد یک لایه محافظ جوش های قوی تولید می شود. به همین دلیل برای افزایش پیوند در میان فلزات از جوشکاری co2 استفاده می شود.

جوش CO2
نمونه جوش CO2

چرا از جوشکاری co2 استفاده کنیم ؟

شاید برای شما سوال باشد که چرا از دی اکسید کربن در جوش co2 استفاده می شود؟ باید بدانید که هرموادی که در زمان جوشکاری استفاده می شود از مزایا و معایبی برخوردار است، که دی اکسید کربن نیز از این دسته می باشد. در ادامه به معرفی برخی از مزایا و معایب این روش اشاره خواهیم کرد. اما یکی از اصلی ترین مزیت جوش co2، داشتن استحکام بالا است، همچنین فرایند ذوب و اتصال  را بصورت کامل انجام می دهد.

مزایای جوشکاری co2

  • کاهش زمان جوشکاری با دس اکسید کربن
  • افزایش کیفیت کار به دلیل جوشکاری با نفوذ بالا در فلزات
  • بهترین روش برای جوشکاری فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی
  • میزان جرقه بسیار کم در زمان جوشکاری
  • کاهش میزان هزینه های مصرفی به دلیل پایین بود قیمت دی اکسید کربن
  • قابل مشاهده بودن حوضچه قوس در زمان جوشکاری

معایب جوشکاری co2

استفاده از تجهیزات بیشتر در زمان جوشکاری مقایسه با سایر روش ها

به خطر انداختن سلامت اپراتور به دلیل استفاده از گاز

به دلیل حساسیت بالا در این روش انتخاب ماده مناسب برای جوشکاری از اهمیت بالایی برخورداراست.

جوش CO2
جوشکاری CO2

آموزش جوشکاری co2

گاز دی اکسید کربن که در جوشکاری co2 استفاده می شود، از طریق سیم جوش وارد شعله شده و بصورت اتوماتیک وارد موتور می شود. در ادامه فرآیند وجود برق و سیم جوش، قوس الکتریکی در میان فلز موجود و نوک الکترود ایجاد شده و عملیات جوشکاری انجام می شود. با شکل گیری قوس الکتریکی حرارت بسیار زیادی تولید می شود که سبب ذوب سیم و فلز برروی شکاف قطعه کار می شود. برخی از تنظیمات در زمان جوشکاری با این دستگاه باید به درستی صورت گیرد چراکه در صورت اشتباه جرقه جوش افزایش پیدا می کند. تنظیمات گفته شده از قبیل انجام اتصال منفی دستگاه، اطلاع از جریان ولتاژ دستگاه جوش است.

نکات مهم در جوشکاری co2

  • توجه به صدای جوش : در جوشکاری با دستگاه co2 صدای پخش شده مانند صدای زنبور است که بصورت پیوسته و مساوی پخش می شود، اگر غیر از این بود باید دستگاه مورد بررسی کارشناس قرار گیرد.
  • دستگاه جوش co2 دارای سرمشعل است که در زمان استفاده نباید تحت هیچ شرایطی ضربه به آن وارد شود.
  • بعداز اتمام کار جوشکاری برای پاک کردن و تمیزکاری از گازوئیل استفاده نشود.
  • برای افزایش طول عمر دستگاه باید موتور محرک آن هر 200 ساعت یکبار بررسی شود.
  • کابل هایی که همراه دستگاه می باشد باید کاور پلاستیکی داشته باشد.
  • باید مقدار گاز محافظ  که دمیده می شود را با قطر سیم جوش تنظیم شود.
  • اپراتور دستگاه جوش برای محافظ از آسیب های ناشی از دی اکسید کربن باید از ماسک استفاده کند.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان قبل از خرید با ما تماس بگیرید.

مزایا و معایب جوش CO2
مزایا و معایب جوشکاری CO2

لوازم و تجهیزات جوش co2

دستگاه ها برای انجام صحیح عملیات دارای لوازم و تجهیزات جانبی هستند. دستگاه جوش Co2  دارای ابزار ولوازم های جانبی است که شامل موارد زیر می باشد. برای تهیه لوازم جوش co2 با آرال ماشین تماس بگیرید.

  • شیر تنظیم (رگولاتور) که تنظیم کننده فشار گاز می باشد.
  • سیم تغذیه کننده که یک توپ 10 هزار متری می تواند باشد.
  • انبر جوش مخصوص دستگاه برای کنترل گاز و سیم.
  • سیم جوش مخصوص که در جنس هایی مختلفی چون آلومینیوم، فولاد و استیل می باشد.

جوشکاری آرگون و تفاوت آن با جوشکاری co2

در جوشکاری آرگون یا همان TIG  از گاز های خنثی و تنگستن استفاده می شود. در جوشکاری co2 از گازهای خنثی و فلزات استفاده می شود.  سرعت جوشکاری از تفاوت های اصلی در میان آرگون و co2 است. جوش co2  از سرعت بسیار بالایی نسبت به TIG دارد. از تفاوت های دیگر ضخامت جوش  آنها است. جوش آرگون از ضخامت کمتری برخوردار است نسبت به جوش co2 . همانطور که گفته شد در جوشکاری co2 از یک لایه گاز محافظ استفاده می شود، در مقابل جوشکاری آرگون به صورت نقطه ایی انجام می شود. همچنین جوش co2 روشی است که می توان به صورت مداوم از آن استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.